Gelderland Social Netwerk en Bedrijvengids
Terug

Gemeente Tiel subsidieert isolatie woningen

Geplaatst op Oct 30, 2012

Huiseigenaren in Tiel die dak, vloer of gevel van hun woning isoleren, kunnen daarvoor 500 euro subsidie krijgen. Deze subsidieregeling is zeer succesvol. Al ruim 200 inwoners van Tiel maakten gebruik van de regeling. De subsidieregeling is niet gekoppeld aan een specifiek bedrijf.

 

Om de subsidie te krijgen, moet de eigenaar-bewoner een huis hebben dat is gebouwd voor 1980 met een WOZ-waarde van maximaal 350.000 euro. De subsidie is zowel voor huiseigenaren die het werk laten uitvoeren als voor huiseigenaren die de isolatie zelf aanbrengen. Het subsidiebedrag is eenderde van de kosten tot een maximum van 500 euro. De gemeente Tiel heeft nog voldoende budget om aanvragen te honoreren. De regeling loopt tot september 2013.

 

Spouwmuur- en dakisolatie populair

Het laten isoleren van de spouwmuur is de meest populaire maatregel, op de voet gevolgd door het isoleren van het dak. Navraag leert dat kostenbesparing en verbetering van het wooncomfort de belangrijkste redenen zijn om te gaan isoleren. Het merendeel van de deelnemers vindt dat het een duidelijke en eenvoudige regeling is, waarbij het weinig moeite kost de subsidie te regelen. Dit blijkt uit een evaluatie van een onafhankelijk bureau.

 

Meer informatie over de voorwaarden en hoe de subsidie kan worden aangevraagd, is te vinden op de pagina 'Subsidie isolatie koopwoning'.

 

Subsidieregeling niet gekoppeld aan een bedrijf

Om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie is het niet nodig het werk uit te laten voeren door een specifiek bedrijf. Op dit moment worden inwoners benaderd door het bedrijf Nederland Isoleert. De indruk kan ontstaan dat dit bedrijf werkt in opdracht van de gemeente Tiel. Dit is niet het geval. Inwoners die belangstelling hebben voor de subsidieregeling kunnen zelf kiezen welk bedrijf zij het werk laten u
Reacties
  • U dient aangemeld te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.